Postadres

Postbus 124

7400 AC Deventer

Telefoonnummer

0570-858450

Één telefoonnummer voor al uw vragen


Stel uw vraag


De concentrator maakt elke keer een plof geluid, is dit normaal?

Dit geluid hoort bij het apparaat. Het apparaat trekt de zuurstof uit de omgevingslucht en filtert in het apparaat de kooldioxide en stikstof. De plof is de uitscheiding van de stikstof en kooldioxide terug de omgevingslucht in. Vervolgens gaat een hoog percentage zuurstof via het neusbrilletje naar de gebruiker.

Er blijft water in de slang hangen, wat moet ik doen?

Als dit voorkomt, laat dan door de servicemedewerker een wateropvanger plaatsen tussen het neusslangetje en de lange slang, mits deze nog niet aanwezig is. Als dit niet voldoende werkt ontkoppel dan op het moment zelf de slang van de gebruiker en laat de zuurstof op 5 liter door de slang blazen. Op deze manier is het overtollige water er tijdelijk weer uit. Als dit niet geholpen heeft, raadpleeg dan de customer service voor hulp.

Er spuit zuurstof uit het vat, wat moet ik doen?

Allereerst giet u lauw/warm water langzaam over de vulmond waarop de stroller is aangesloten. Door langzaam het water er over heen te gieten (ontdooien) zal de bevriezing die is ontstaan, stoppen. Daarna kijkt u of er nog genoeg zuurstof in het vat zit. Voor het vullen dienen de vulaansluiting op het vat en de aansluiting op de stroller, goed te worden drooggemaakt. Dit voorkomt dat het vat blijft spuiten tijdens of na het vullen.

Het apparaat geeft veel warmte af, kan dit kwaad?

Het klopt inderdaad dat het apparaat warmte afgeeft, plaats hem daarom ook niet achter een gordijn. Wat betreft de plaatsing adviseren wij een afstand van circa 1 meter vanaf een gordijn of muur. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte.

Het reduceertoestel lekt, wat kan ik doen?

Het reduceertoestel kan inderdaad lekken. Dit kan komen doordat het rubberen ringetje in het reduceertoestel iets gescheurd is. Probeer dit niet zelf te maken! Vanwege veiligheidsvoorschriften mogen wij deze ringetjes namelijk niet door u zelf laten vervangen. Neem contact op met onze customer service om een afspraak te maken voor vervanging door een service medewerker. Als het goed is hebt u nog een extra reduceertoestel op uw noodcilinder, die u ook voor de kleine cilinders kunt gebruiken.

Hoe kan ik betalen?

U kunt in onze webshop betalen via iDEAL, creditcard en door middel van een overboeking.

Hoe kan ik een bestelling retourneren?

Voor meer informatie over het retourneren van uw bestelling verwijzen wij u naar ons retourbeleid. Wanneer u inlogt in uw account en uw bestelling oproept ziet u direct een mogelijkheid om te retourneren. Het formulier kunt u online invullen en naar ons versturen. Dit formulier dient u vervolgens te printen en toe voegen aan uw retourorder. Het formulier is voor ons noodzakelijk voor verwerking van uw retour.

Hoe krijg ik het reduceertoestel van de kleine cilinder af?

Als de kleine (2 liter) cilinder leeg is en u wilt het reduceertoestel vervangen om op een volle cilinder te draaien, draai dan de hoofdknop (geel/zwart) dicht. Vervolgens draait u het reduceertoestel op 3 tot 5 liter. Nu kan de lucht die tussen de cilinder en het reduceertoestel zit weglopen. Dit haalt de druk weg van het reduceertoestel. U kunt het reduceertoestel er nu makkelijk afdraaien. Voor het afkoppelen van het reduceertoestel mag u nooit gebruik maken van eigen gereedschap.

Vraag niet gevonden?

Onze customerservice zal uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Met het invullen van dit formulier geeft u toestemming uw gegevens eenmalig te gebruiken, zodat Westfalen Medical B.V. contact met u kan opnemen naar aanleiding van het ingevulde contactformulier. In de privacyverklaring kunt u lezen hoe Westfalen Medical B.V. uw gegevens veilig opslaat.

Social
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube